Årets kåring av Europas beste båter

Hvilke båter er de aller beste i Europa for tiden? Sannsynligvis finnes det like mange svar på dette som det finnes ulike båtfolk.

Spesielt for menn er det en naturlig grunn til at båter har damenavn. Båter blir oftest handlet på lyst eller behov som alt annet man kjøper, men siden båten er en investering som skal vare vil den båten man kjøper måtte appellere mer enn noe annet til følelsene våre. Det handler gjerne om farger og former og følelser. En elegant og formfull skjønnhet fra Middelhavet vil ikke passe inn i den jordnære norske skjærgården og de innbitte fartsfantastene vil ikke forstå en manns kjærlighet til en gammel men funksjonell fiskebåt.

Hvert eneste år velger kremen av kremen av toppjournalister i Europa de aktuelle båtene på markedet og kommer med sine dommer og utvelgelser av deres årlige favoritter.

Medarbeidere i tyske Boote, nederlandske Motorboot, spanske Nautica, sveitsiske Marina og franske Neptune samt italienske Boatmag og Båtliv-journalist Jørn Finsrud kommer sammen opptil flere ganger i året for å nominere kandidater til prisen “European Powerboat of the year”.

Vinneren av denne prisen offentliggjøres på utstillingen Boot i Dusseldorf i slutten av januar hvert år. Det deles ut priser i 5 forskjellige klasser for motorbåter i det som er kjent som båtbransjen sin Oscar-utdeling. I tillegg velges det ut vinnere i 4 ulike klasser av seilbåter av en helt egen jury.

I år vant norske Draco 27 RS ” European Powerboat of the year” I klassen opptil 35 fot. Grunnen til at den vant i år var ifølge juryen at den var en moderne cruisebåt med meget gode sjøegenskaper.

Den stolte eieren av denne båten er Trygve Hegnar. De båtene som ble slått av norske Draco i år var Frauscher 747 Mirage, Galeon 300 Fly,Quicksilver Activ 805 og Wider 32 blant andre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *