Båtliv kombinert med musikk

Båtliv i kombinasjon er blitt en livsstil etterhvert i Norge og er særlig populært om sommeren, iallfall for musikerne Eivind Westhagen og Lars Kolberg. De to er musikere i hovedstaden og som musikere flest i Oslo så er det mange som kjemper om den samme oppmerksomheten. For Eivind og Lars var det et sjakktrekk å oppsøke folk ved å kombinere båtliv og musikken. På denne måten blir det enklere å skaffe seg fans og å tjene penger på musikken sin.

Egenkomponert

Lars Kolberg er ute med sitt nye album allerede til høsten og har valgt å kalle det “Sanger er som folk”. Selve musikkstilen er country og Westhagen sitt album “My deepest inspiration” er en folkrock-plate skrevet på engelsk. Når de to musikerne reiser ut på musikkturne er skipet deres lastet med en god dose livserfaringer, historier om vanskelig kjærlighet, latter og gråt og ettertanke.

Eivind Westhagen forteller at turneene handler like mye om lidenskap til sjøen og musikken som det handler om de spennende menneskene de møter når de reiser fra havn til havn og holder konserter. Turneen deres i år består av 9 konserter rundt om i hele landet. Selv om de to synes det er superhyggelig med frisk sjøluft og alt det sosiale som følger med konsertene på sjøen så krever det også en god del utholdenhet og energi å holde de tre-timers konsertene hver gang enten det er steikende sol eller piskende regn og vind ute.

Litt om begge artistene

Lars Kolberg gikk gjennom en livskrise med et grundig samlivsbrudd og en havarert doktorgrad i økonomi og var på bunnen i livet sitt før han kom seg opp igjen og fant musikken. Prestesønnen fra hovedstaden skriver sjarmerende country rundt temaer som fyll, svik og tog og sangene hans spilles jevnlig på NRK1. Westhagen er aktuell med sitt andre album og har til nå rukket å gjeste NRK1 med livespilling i studio. Sangene hans er både melankolske og humoristiske og treffer hjertet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *