Dette er lurt å tenke på om man skal kjøpe båt

Før man går igang med båtkjøp så er det mye man skal vurdere, hvem skal bruke båten?

Hvor skal båten ligge til havn? Hvor skal båten brukes? Hvilken type båt ønsker man seg?

Bensinmotor eller dieselmotor? I tillegg er det også smart å ta høyde for uforutsette utgifter og dessuten å sørge for at man skaffer seg en ordentlig kontrakt.

hvilken størrelse er det ønskelig at båten har?

Vanligvis er det lommeboken som justerer størrelsen oppover og har man god råd så vil man gjerne ha en båt med god plass. Om det er en familie som skal kjøpe båt sammen så vil man måtte definere behovene selv: Hvor mange personer skal den ha plass til? Skal båten brukes bare her på kysten av Norge eller skal den brukes til å cruise rundt på Middelhavet om sommeren og derfor behøve soverom og overnatting?

Hvor skal båten ligge?

Har man tilgang til båthavn selv og er blant de mest priviligerte her så anbefales det at båten ligger her. Om man ikke har dette kan man sjekke kommunen eller det private markedet.

Hvem skal bruke båten aller mest?

Om man har familie og skal kjøpe båt sammen med ektemann eller samboeren er det viktig å ta hensyn til barnas alder og la det være med i beslutningen på hvilken båt man velger til slutt. Man må også finne ut hvor interessert partneren er for dette blir viktig i selve båtkjøpet også.

Bensinmotor eller dieselmotor?

Dette valget går på verdier hos båtkjøperne. Om man skal velge dieselmotor eller bensinmotor handler mye om man er miljøvennlig og ønsker å ta hensyn til miljøet først og fremst og da velge bensinmotor eller om man skal la lommeboken og økonomien velge dieselmotor siden denne typen er billigere på markedet. Uansett bruker en bensinmotor 30 prosent mer enn en vanlig dieselmotor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *