Kåring av de aller beste 9,9 båtmotorene

Hvilken 9,9 båtmotor bør du velge? Og hvilket merke er best i test?

I denne testen har vi testet ut båtmotorene Tohatsu 9,8,Honda BF 10, Mercury 9,9 og Suzuki D10.

  • 1. Tohatsu 9,8 :

I denne testen så er motoren her den letteste med sine 37 kilo. Her finner du både en god beskyttelse mot varmgang, oljetrykksvarsel og dessuten 5 tiltinnsinnstillinger.

Når det kommer til toppfarten havner faktisk denne motoren på andre plass med en knop på 15,2.

På målingene om hvor mye bensin motorene bruker pr nautiske mil vil denne motoren bruke bare 9,8. Denne motoren kommer veldig godt ut i testen og får terningkast 6.

  • 2. Honda BF 10 :

Vekten til Honda BF 10 har en motor på solide 43 kilo først og fremst. I tillegg har den et intelligent system som går på oljetrykksvarsel og varsel for varmgang samt en god turtallsbegrenser.

Farten til denne motoren ligger på 14,1 i topphastighet og bruker kjappe 9,2 sekunder på å nå 12 knop. Honda BF 10 er veldig snill når det kommer til støy også, en av de aller snilleste i denne testen og den vil holde bare 81 dBA på toppfarten. Resultatet på testen blir terningkast 5.

  • 3. Mercury 9,9 :

I fartsmålingene gjør Mercury et meget godt inntrykk med en topphastighet på 15,5 knop og med dette er også denne motoren en av de aller raskeste i testen. Snittforbruket i bensin vil ligge på 0,22 liter pr nautiske mil. Dette gir karakteren 5 totalt.

  • 4. Suzuki DF 10 :

I selve fartsmålingene så vil denne motoren ligge på 14 knop men et lite minus her er at denne motoren er den som mister mest fart etterhvert som man senker turtallet.

Når det gjelder forbruket av bensin så ligger den ganske gjennomsnittlig an med 0,26 liter per nautiske mil. Finessene dens består av varselsystem for oljetrykk, kompresjonssenkning for en lettere start på motoren og gass/styrebrems. Helhetsinntrykket er godt men totalt får denne terningkast 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *