Norges flotteste båt 2012

Alle har en mening om båt, enten man er ung eller gammel, fattig eller rik. Båtlivet er en så stor og viktig del av Norges fritidskultur og har vært det i alle år. Båter blir virkelig brukt i alle sammenhenger, enten man jobber med fiskeoppdrett for Marin Harvest og bruker båten sin i jobbsammenheng hver eneste dag, eller man er en liten familie med barn og ønsker å leie en båt for sommeren og slik få med seg Norges flotte kyst ved å bedrive øyhopping og ellers hva dette landet har å by på om sommeren. Redningsselskapet kåret i 2012 det de hevder er Norges aller flotteste fritidsbåt og den heter Gudrun 34.

Båten til Kårfinn Hatlevoll går under det velklingende damenavnet Gudrun 34.

Kårfinn begynte såvidt å jobbe med denne nydelige gamle snekka allerede i 2004. I 2012 da han stolt sjøsatte den for aller første gang fikk båten den gjeve prisen av Redningsselskapet “Norges flotteste fritidsbåt” med en påfølgende tresiders reportasje i Båtmagasinet. Selve båten har 57-åringen bygget helt uten arbeidstegninger. Hver dag i flere år samt alle helger og ferier har Kårfinn brukt på båten sin Gudrun 34.

Alle skuffefronter og dører i båten er laget i heltre som gir et solid uttrykk og varer i flere tiår om materialet blir tatt godt vare på. Alt utvendig på båten er i lameller i 5 centimeter mahogni som gir et varmt og innbydende inntrykk og selve bunnen i båten er bygget i 3 ganger 6 millimeter finer som er lagt i kryss. Dette skal gi bunnen en utrolig styrke.

I båten er alt selvgjort, til og med det tekniske anlegget. Det elektriske 220 volts anlegget er også godkjent av en elektrotekniker. Da selvbyggeren skulle velge motor så endte han opp med en Yanmar 8LV på 370 hestekrefter og denne båtmotoren hevder eieren har fungert meget godt.

Selve håndverket på denne båten er førsteklasses og kunne like gjerne kommet fra båtbyggeri. Lugaren som alt det andre på båten er også laget i beste kvalitet og som kjent er det som holder slik en kvalitet verdt å vente på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *