Test av raske båtmotorer på 150 hestekrefter

Det finnes mange ulike motorer å velge imellom og det er som regel en del viktige detaljer i ytelse og andre kvaliteter som spiller inn. Vi skal se nærmere på alle faktorene man bør gå nøye gjennom ved sitt kjøp av båtmotor og teste de raskeste 150 hestekrefterne. Før man handler en splitter ny båtmotor bør man sjekke både pris, ytelse og sjekke markedet også. Det er også viktig med en god forhandler og at man får med seg godt utstyr på kjøpet for en båtmotor er en investering og skal vare mange år og i tillegg koster de fleste en god del penger også.

De båtmotorene vi har testet er Evinrude 150 E-tech, Honda BF 150, Mercury F150 EFI, Mercury 150 Verado, Suzuki DF15 og Yamaha F150.

Det er store forbedringer på disse båtmotorene i forhold til de respektive produsentene sine tidligere modeller både når det kommer til ytelse og fart. Siden motorutvikling og avansert utstyr i toppklassen koster en hel del så er også prisene oppjustert i likhet med den høye kvaliteten.

Selve resultatene av testen

Vi begynner med å sammenligne selve ytelsen på de ulike motorene. Her er den nye Mercury F150 EFI den aller raskeste med sine 45 knop. Om vi undersøker bensinforbruket nærmere der er Mercury 150 og Honda BF 150 som er gjerrigst på bensinbruken av båtmotorene i testen. Grunnen til dette veldig lave forbruket er de smarte tekniske nyvinningene. I akselerasjonstestene får alle motorene karakteren godkjent. Alle motorene har sine egne unike fordeler og mange av dem kommer også med et godt tilleggsutstyr, noe som også er en viktig faktor.

Helhetsmessig når vi tar med alt i beregningen så er det fremdeles Mercury F150 EFI som fremstår som det aller beste valget. Den amerikanskproduserte motoren er rett og slett raskere, stillere og mer drivstoffgjerrig enn noen av de andre motorene i testen. Den kommer også med en hel del finesser som de andre mangler. Det eneste vi må kjøpe inn i tillegg til denne motoren er en kontrollboks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *